Kurs madjarskog jezika za dobijanje madjarskog drzavljanstva

KAKO DO MAĐARSKOG DRŽAVLJANSTVA?

Prema zakonu Republike Mađarske, koji se stupio na snagu 1.januara 2011. godine, sva zainteresovana lica, dakle i naši građani, koji mogu dokazati mađarsko poreklo (putem krštenica ili umrlica), mogu aplicirati za dobijanje dvojnog - mađarskog državljanstva, a samim tim i mađarskog (EU) pasoša!

Prvi uslov zadovoljava puno naših građana, ali drugi je do sada bio praktično nepromostiva prepreka!
A to je poznavanje mađarskog jezika srednjeg nivoa!

Naime, kada prikupite svu potrebnu dokumentaciju, potrebno je da zatražite termin u Ambasadi Mađarske u Beogradu ili u Generalnom konzulatu u Subotici, odnosno u ovlaštenim kancelarijama u Mađarskoj. Po dobijanju termina, dolazite na razgovor kod agenta tj. službenika ambasade ili ovlaštene službe, koji procenjuje vašu dokumentaciju i, naravno, znanje jezika. Ne postoji neki poseban test, već razgovor koji traje do 30 minuta. Naravno, na mađarskom. Ako je sve u redu, službenik preuzima Vašu dokumentaciju. Par meseci nakon predaje bićete obavešteni o odluci komisije.

Mišljenje odnosno rešenje komisije može biti jedno od sledećih:

1. Komisija je pozitivno procenila Vaš zahtev odnosno prihvatila priložene dokaze o srodstvu i procenila Vaše znanje jezika kao zadovoljavajuće! Dobićete mail od načelnika matične službe sa pozivom na svečanu dodelu državljanstva!

2. Komisija je uslovno prihvatila Vaš zahtev i zatražiće od Vas, pismenim putem, da posetite Generalni konzulat Mađarske u Subotici ili Ambasadu u Beogradu, na usaglašavanje podataka odnosno ponovnu jezičku proveru. 

3. Komisija, na osnovu svog diskrecionog prava, bez objašnjenja, odbija Vaš zahtev, i pismenim putem Vas obaveštava da trenutno niste dobili državljanstvo ali da nakon ispravljanja nedostataka Vaš zahtev, bez ikakvih sankcija ili vremenskih ograničenja, možete ponoviti. U ovom slučaju, možemo zatražiti objašnjenje odbijanja,
ali oni nisu dužni i da ga daju.

Mađarski jezik je, na žalost, jedan od najtežih za učenje! Spada u grupu ugro-finskih jezika, dakle nama dosta stranih.

Pošto ovaj problem nije usamljen, obezbedili smo vrlo kvalitetno rešenje u vidu specijalizovanih individualnih programa obuke za pripremu intervjua kao i za opšte učenje mađarskog jezika, od početnog pa do srednjeg (B1/B2) nivoa.

Kompletna procedura, preko našeg Centra, traje 3-6 meseci - od početka pa do predaje zahteva.

Deca takođe preko Vas mogu da dobiju a ako su mlađa od 14 godina, nemaju obavezu da prisustvuju predaji dokumenata.
Dvojno mađarsko državljanstvo mogu da dobiju i supružnici mađara van matice koji nemaju mađarske pretke, pod uslovom da znaju elementarni mađarski jezik i žive najmanje pet godina u braku i imaju zajedničko dete ili su u braku najmanje 10 godina i nemaju zajedničko dete.

Prilikom predaje zahteva, kandidat treba da obavi kratak razgovor sa nadležnim referentnom Imigracione službe ili nadležnog konzularnog predstavništva. Na osnovu svoje lične procene, referenti preuzimaju zahtev ili zahtevaju dodatno učenje, radi ostvarivanja komunikacije sa kandidatom.

Centar za edukaciju obezbeđuje kvalitetnu obuku za svoje klijente, kao i detaljnu asistenciju tokom celog postupka.
U nastavku možete preuzeti dva dokumenta koji precizno opisuju kompletan proces.

Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i ako ste zainteresovani za početak procedure , pošaljite nam Vaše kontakt podatke pa će Vas naši saradnici vrlo brzo pozvati.

 

Individualna ONLINE priprema iz mađarskog jezika uz Skype časove- download
Napomena: svi očekivani troškovi, a to je samo za obuku, su navedeni u uputstvu!

Uputstvo za BESPLATNO otvaranje naloga na sajtu: www.online-teacher.org preuzmite - download


Preuzmite uputstvo za plaćanje opštom uplatnicom (za teritoriju Srbije) - download
Preuzmite uputstvo za plaćanje PayPal servisom - download

Nakon završene obuke, preko našeg Centra možete zatražiti zakazivanje termina za predaju uz potpunu administrativnu pripremu Vaše dokumentacije:

 

ORGANIZOVANI ODLAZAK NA PREDAJU ZAHTEVA ZA PASOŠ I PREUZIMANJE GOTOVIH PUTNIH ISPRAVA

Kandidati koji su na svečanoj ceremoniji dobili potvrdu o državljanstvu, kao i ID (Lakcim) kartice, potrebno je mailom ili telefonom da zatraže termin za organizovani odlazak u Mađarsku. U zavisnosti da li prijavljuju i svoju decu ili ne, prilikom prijave će dobiti spisak potrebnih dokumenata koje je potrebno da ponesu sa sobom.

Pasoši su gotovi za 3-4 nedelje, ali postoje i mogućnosti doplate za bržu izradu (7 dana ili čak i 24 časa). Nakon prijema obaveštenja o gotovom pasošu, potrebno je ponovo zatražiti termin od Centra za organizovani odlazak.

Detaljne informacije: download


Prijava i detaljnije informacije preko kontakt formulara.

Adresa: 
SUBOTICA - Trg Lazara Nešića 3 - II sprat - 34
WIEN - Columbus platz, 10. Bezirk

 

 

Ako niste sigurni da li ispunjavate pravne uslove za dobijanje mađarskog državljanstva, pošaljite nam potrebne podatke putem posebnog kontakt formulara i dobićete odgovor naredni radni dan!

Prema zvaničnim informacijama mađarske Vlade, datumi rođenja koji su bitni jesu:

1. Za osobe rođene na teritoriji nekadašnje Austrougarske do 26.07.1921.godine
2. Za osobe rođene u Severnoj Vojvodini između 11.04.1941. i 20.01.1945. godine
3. Supružnici Mađara koji nemaju mađarske pretke, pod uslovom da znaju mađarski jezik i žive najmanje pet godina u braku i imaju zajedničko dete

(Zvaničan link)

U slučaju da ispunjavate pravne uslove a jezik ne poznajete, javite nam se radi ugovaranja sastanka i dogovora oko obuke!

Sve novosti vezane za termine obuka kao i eventualne izmene kriterijuma za dobijanje mađarskog državljanstva, redovno šaljemo svim našim korisnicima putem mailing liste na početnoj stranici, kao i u okviru posebno pripremljene Facebook grupe

 

KARTA NEKADAŠNJEG AUSTRO-UGARSKOG CARSTVA
Mađarski deo predstavlja teritoriju za koju se putem predaka može aplicirati za dobijanje državljanstva.

Karta nekadašnjeg Austro-Ugarskog carstva

Karta Mađarske za vreme II svetskog rata

Karta Mađarske za vreme II svetskog rata

Logo

Dobrodošli na stranicu organizacije CENTAR ZA EDUKACIJU, specijalizovane za on-line edukaciju i testiranje.
Pripremili smo Vam veliki broj kurseva, skraćenih tutoriala i testova/sertifikata iz oblasti
stranih jezika, IT i prekvalifikacije.

Ako niste pronašli oblast ili kurs koji Vam je potreban, pišite nam! Naša ekipa će pripremiti program obuke ili određeni tutorial isključivo za Vaše potrebe.

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Copyright @ www.centarzaedukaciju.com All rights reserved